Terug Nieuws
Sign
Het Ondernemersmagazine

‘Je krijgt gewoon mij aan de telefoon’.

TEKST: ARJEN MAAT / / FOTOGRAFIE: NIEK ERENTS

Wespen, mieren, muizen en steenmarters. Het is zomer en dus krijgen we ook in Twenterand weer last van allerlei ongedierte. Of plaagdieren zo u wilt. Want je kunt er flink hinder van ondervinden. Zeker als ondernemer wil je dat niet. En al helemaal niet voor je klanten. Hendriksen Plaagdierbeheersing biedt uitkomst. Deskundig, meedenkend en altijd dichtbij.

Hij heeft wel even tijd voor een interview. We spreken Rick Hendriksen (47) tussen twee klussen in. Want de Vroomshoper is razend druk. “Dit is inderdaad een erg drukke periode, maar daar hoor je mij niet over klagen”, glimlacht Rick. “In deze tijd van het jaar krijgen we het extra druk, bijvoorbeeld met het bestrijden van mieren- en wespennesten. Dat wordt de komende maanden zelfs nog wel wat drukker”, klinkt het uit de mond van de plaagdierbeheerser.

Toch nuttig
Ongedierte? Rick spreekt liever van plaagdieren. “Klopt”, knikt Rick. “Wij kijken er wat anders naar. Want veel dieren waar mensen last van hebben, kunnen tóch nuttig zijn en bijdragen aan ons ecologisch systeem. Denk aan knaagdieren. Wij komen ook niet meteen met gif. We gaan eerst kijken. We geven advies, doen aan preventie en bekijken de mogelijkheden om de plaagdieren te weren. Daarna volgt eventueel pas bestrijding en dan het liefst zo dier- en milieuvriendelijk mogelijk.

 

“Het is prachtig werk en je komt op alle mogelijke plekken”


Jacqueline
Rick komt over de vloer bij particulieren én bedrijven. “We komen voor een mierennest in de spouwmuur van een woonhuis, maar óók voor een compleet rattenweringsplan op een grote camping”, vertelt Rick, die in zijn werk ondersteund wordt door zijn echtgenote Jacqueline. “Zij doet alles op de achtergrond. Van facturatie tot administratie en van offertes tot socials. Zonder haar zou ik mijn werk niet kunnen doen. We vullen elkaar geweldig aan.”

Timmerman
In zijn werk maakt Rick dankbaar gebruik van zijn jarenlange loopbaan als timmerman. “Als mensen last hebben van bijen, wespen of hommels, van muizen of ratten, of van bijvoorbeeld steenmarters, dan kom je nog wel eens bouwkundige gebreken tegen”, weet Rick. “Veel woningen en bedrijfspanden zijn niet altijd netjes dicht en afgewerkt. Dan weten plaagdieren hun weg wel te vinden. Die gaten maak ik vakkundig dicht en bouwkundige gebreken kan ik prima verhelpen. Daar draai ik mijn hand niet voor om.”

Persoonlijk contact
Veel ondernemers gaan graag in zee met grote bedrijven. Toch ziet Rick een kentering. Hij legt uit: “Vooral in deze regio kiezen gelukkig steeds meer ondernemers voor een lokale vakman. Ik heb ook dezelfde papieren als die grote jongens, dezelfde certificering en keurmerken. Bij Hendriksen Plaagdierbeheersing ben je geen nummer, maar krijg je persoonlijk contact. Als je belt, dan krijg je gewoon direct mij aan de telefoon. Ik houd van persoonlijk contact en kan er snel zijn als het nodig is. Dat gaat je bij veel van die grote bestrijders niet lukken.”

Ontzorgd worden
Inmiddels werkt Rick voor particulieren, scholen, restaurants, campings en allerlei andere bedrijven. “Klanten komen bij ons terug. De goede reviews op internet zijn voor mij wel een teken dat we het ook écht heel goed doen”, aldus dé ongediertespecialist van Twenterand en omstreken. “Sommige bedrijven willen helemaal ontzorgd worden, bijvoorbeeld in de vorm van een abonnement. En ondernemers hebben ook gewoon een woonhuis. Het gebeurt regelmatig dat we ook dáár aan de slag moeten. Doen we graag.”

Mensen helpen
Is hij de zilvervisjes, muizen en houtwormen niet een keer zat? “Helemaal niet”, klinkt het stellig uit de mond van de gedreven Vroomshoper. “Het is prachtig werk en je komt op alle mogelijke plekken. In Twenterand, maar ook in de gemeenten eromheen. Ik help graag mensen met een oplossing voor hun ongedierteprobleem. Ik denk graag mee en ga niet weg voordat er een oplossing is. Ik kan ook niet anders, want zo zit ik in elkaar. Afspraak is afspraak en ik pak het aan zoals ik het voor mezelf ook zou doen. Dat waarderen mijn klanten.

 

 

“Vooral in deze regio kiezen gelukkig steeds meer ondernemers voor een lokale vakman”

 

Klik op de link voor het originele artikel: http://www.ondernemers-magazine.nl/artikelen/je-krijgt-gewoon-mij-aan-de-telefoon