Terug Blog
Steenmarter op een boomstronk Sign
Steenmarterwering; bescherming voor mens & marter

Effectieve Methoden voor Steenmarter Wering: Bescherming voor mens & marter

Steenmarters (Martes foina) zijn schattige, maar soms ook lastige dieren. Hun nieuwsgierigheid en territoriale aard kunnen leiden tot overlast, vooral als ze ervoor kiezen om hun leefgebied in de buurt van woningen te vestigen. Als je merkt dat steenmarters je huis of eigendom bezoeken en je wilt voorkomen dat ze schade aanrichten, dan ben je hier aan het juiste adres. Onthoud wel dat steenmarters beschermde dieren zijn in Nederland, dus het is belangrijk om humane methoden te gebruiken zonder ze schade toe te brengen. Met de juiste maatregelen kunnen jij en de steenmarters vreedzaam naast elkaar leven.

Begrijp het gedrag van steenmarters

Voordat je aan de slag gaat met het weren van steenmarters, is het belangrijk om hun gedrag en gewoonten te begrijpen. Steenmarters zijn nachtdieren die voornamelijk als eenling leven. Ze zijn territoriaal en markeren hun gebied met geuren om rivalen af ​​te schrikken. Ze zijn ook nieuwsgierig van aard en verkennen graag hun omgeving, op zoek naar voedsel en onderdak. Ze kunnen veel schade aan uw huis en eigendommen toebrengen zoals aan dakplaten en isolatie. Steenmarters maken met name in de nacht veel geluiden en mensen ervaren dit ook vaak als overlast.

Inspecteer je huis en eigendom

Het is belangrijk om een grondige inspectie van je huis en eigendom uit te voeren. Zoek naar mogelijke ingangen waar steenmarters toegang tot je huis kunnen krijgen, zoals openingen in het dak, spleten onder deuren en ramen, en kapotte ventilatieopeningen. Zorg ervoor dat eventuele toegangspunten worden afgedicht om te voorkomen dat steenmarters naar binnen komen. Hendriksen Plaagdierbeheersing is een gespecialiseerd bedrijf die u kan helpen de juiste marterwering toe te passen, waardoor u geen overlast meer ervaart.

Houd je tuin opgeruimd

Steenmarters worden aangetrokken door rommelige tuinen waarin ze schuilplaatsen kunnen vinden. Houd je tuin opgeruimd en vrij van puin om steenmarters minder aantrekkelijke schuilplaatsen te bieden. Verwijder ook voedselbronnen zoals vogelvoeders en afvalbakken, aangezien deze steenmarters en ander ongedierte kunnen aantrekken.

Schakel professionele hulp in

Als je ondanks je inspanningen nog steeds last hebt van steenmarters, schakel dan professionele hulp in. Hendriksen Plaagdierbeheersing is een gespecialiseerd bedrijf die ervaring heeft met het omgaan met steenmarters en die effectieve oplossingen biedt om ze te weren zonder ze schade toe te brengen.
Hierdoor worden steenmarters effectief geweerd en je huis en eigendom zijn beschermt tegen mogelijke schade. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.